2x Nieuwe combinatie voor Wibra

Daar zijn ze dan! De nieuwe Wibra-liners!
 
Inmiddels staan de eerste kilometers van het Nederlandse en Belgische asfalt al op beide combinaties, maar dat mag de na-pret van deze aflevering niet drukken.
 
Deze twee dikke combi's zijn het resultaat van een nauwe samenwerking tussen Wibra Nederland, Wensink trucks en ons, waarbij de inbreng van de chauffeurs niet geschuwd werd.
 
Zowel de motorwagen en aanhanger zijn voorzien van een plywood carrosserie met hoge stalen schopranden, ladingrails, led-verlichting, camera en RVS achterportaal. Tevens werden onder zowel motorwagens als aanhangwagen een twee-tal rijplaten voor het oprijden van stoepen en drempels geplaatst, zodat de chauffeurs deze altijd in de buurt hebben tijdens het laden en lossen met de laadklep.
 
Beide Actros vrachtwagens zijn voorzien van extra werkverlichting, 2-delige achterdeuren, kist, een Dhollandia onderschuif laadklep en laadpunt voor de elektrische palletwagen.
 
De aanhangers zijn voorzien van extra werkverlichting, deuren aan de voorzijde en een door gasveren gedragen rijplaat voor het doorladen van de combinatie. Aan de achterzijde van de aanhangers werd een achtersluitende Dhollandia laadklep met extra accu's geplaatst, zodat deze ook zonder motorwagen te bedienen is.
 
Naast de inbreng op het gebied van werkcomfort, werden de optische wensen van de chauffeurs ook gehoord. Zo werden zowel motorwagen en aanhanger aan de achterzijde voorzien van zes toplampen, zijn alle cabinedelen van de Mercedes rood gespoten, werd de grille hoogglans zwart en maakten de standaard achterlichten op de aanhanger plaats voor klassieke ronde lampen.
 
Als finishing touch zijn alle naven rood gespoten, hebben alle velgen een zwarte laklaag gekregen en werd er op beide Actros cabines een lichtbak van Go-in-style.nl gemonteerd.
 
Qua reclame onderscheiden de twee combinaties zich ook van hun voorgangers. Het nieuwe Wibra logo is prominent aanwezig zowel vrachtwagen als aanhanger en maakt het geheel af en niet te missen op de Nederlandse en Belgische wegen.