Nieuwe Volvo FM t.b.v. Chemietransport voor B. Ter Riele

Onlangs werd de nieuwe Volvo FM van B. Ter Riele Transporten afgeleverd. Op het eerste gezicht lijkt het een normale schuifzeil-combinatie, maar niets is minder waar. De schuifzeilcarrosserie is speciaal gemaakt voor het transporteren en overpompen van chemische stoffen.

Omdat chemie reageert met een verzinkt onderframe, is er gekozen voor een geschoopeerde opbouw en laadklep, die vervolgens in de herkenbare kleuren van B. Ter Riele transporten is gespoten. Verder zijn op de laadbak verschillende lucht- en waterkoppelingen geplaatst om de laadbak eenvoudig schoon te maken.

Voor extra gebruiksgemak is de laadklepbediening aan de bestuurderszijde geplaatst en is er een opslag voor de slangen gerealiseerd tussen de langsliggers van de carrosserie.