Logistics Valley Liemers Achterhoek neemt Renault D ZE in gebruikt

Afgelopen maandag werd de volledig elektrische Renault D ZE onthuld aan alle deelnemers van Logistics Valley Liemers-Achterhoek.

Een unieke samenwerking van 8 transportbedrijven uit de Liemers en Achterhoek, waarin ieder opzoek gaat naar mogelijkheden van elektrisch vervoer binnen zijn of haar eigen logistieke proces.

Als Plegt Carrosserie Groep hebben wij ons bij dit consortium aangesloten om een multifunctionele carrosserie te realiseren waarmee alle deelnemers hun werk kunnen doen.

De robuuste plywood carrosserie is uitgevoerd met een geïsoleerd dak, 6 verticale ladingstangen, 2 RVS gereedschapskisten, op maat gemaakte zijskirts, verstevigd RVS achterkader, RVS buttrolls, 1 zijdeur, rongpotten in de vloer, verhoogde schampstroken, 4 rijen combirails met de mogelijkheid voor een dubbele laadvloer en een Dhollandia N.V. DH-LM30 laadklep met 1800mm platform. Halverwege het project zullen wij het laadklep-platform en tipklep wisselen voor een exemplaar van 2300mm zodat ook de laatste deelnemers met een elektrische vrachtwagen kunnen testen, zonder hun werkproces aan te passen.

Naast het bouwen en monteren van de laadbak hebben wij ook het complete reclame-ontwerp inclusief realisatie voor onze rekening genomen.

Wij zijn ontzettend trots op de unieke samenwerking tussen Schotpoort ConnectAloys Roemaat Transport Comans Transportbedrijf B.V.Rabelink Logistics, DDS trucking, Visser Duiven b.v.JCL LogisticsRensa Family Company en natuurlijk Renault Trucks Nederland.

Via deze weg is een bedankje ook op zijn plaats voor dealer Paashuis Bedrijfswagens BV die erg flexibel meedacht bij het spanningsloos en op spanning zetten van het voertuig!
(Tijdens het werken aan een elektrische vrachtwagen werken er speciaal opgeleide collega’s aan het voertuig, maar veiligheidsvoorschriften schrijven voor dat er geen spanning op de voertuigen mag staan.)